Moderne autosleutel? Pas op voor dieven!

Moderne autosleutel? Pas op voor dieven!

Heeft u ook een moderne auto met een draadloos of keyless autosleutel? Wees dan gewaarschuwd; dieven kunnen vrij makkelijk uw auto openen en starten. Gelukkig zijn er maatregelen die u in de tussentijd kunt nemen.

Een draadloze autosleutel is erg makkelijk: zonder een druk op de knop opent en start uw auto. U hoeft alleen maar uw ‘sleutel’ bij u te hebben. Helaas is dit moderne systeem voor dieven heel eenvoudig te hacken. Als u pech heeft, rijdt een dief zo weg in uw auto. Zónder braakschade.

Hoe kan dit? De sleutel werkt normaal maar over een korte afstand. Maar met een trucje kan deze afstand vergroot worden. Zo is het signaal van een sleutel in huis, in uw jaszak bijvoorbeeld, makkelijk te versterken zodat het signaal helemaal naar uw auto reikt. En dan kan een dief instappen en zo met uw auto wegrijden. En dat wil natuurlijk niemand.

Gelukkig kunt u maatregelen nemen. Een autosleutel/kaartje kunt u bewaren in metaal, bijvoorbeeld in een metalen sleutelhanger of in een metalen kistje. Bovendien kunt u de auto beveiligen door er een stuurslot op te zetten of van een extra startonderbreker te voorzien.