FAQ

Veelgestelde vragen

Ik wil graag een prijsopgave van mijn autoschade, wat neem ik mee?

U neemt uw groene kaart en uw kentekenbewijs deel 1 en deel 2 mee. Daar wordt door ons dan een kopie van gemaakt. Voor reparatie is het belangrijk dat u deze meeneemt zodat wij alles voor u zo spoedig mogelijk kunnen regelen met de verzekering.

Mijn auto is niet meer rijdbaar door een ongeval, wat nu?

Veelal regelt de politie dat de auto wordt opgehaald door een bergingsbedrijf. Op de groene kaart staan telefoonnummers van hulpdiensten van verzekeraars die 24 uur per dag bereikbaar zijn. Ook kunt u ons natuurlijk bellen zodat wij alles voor u regelen.

Ik ben WA verzekerd, hoe verhaal ik mijn autoschade?

Vul altijd volledig het Europeesch Schadeformulier in. Beide partijen sturen het ondertekend formulier zo snel mogelijk op naar ieder zijn eigen verzekeraar. Via uw eigen tussenpersoon of rechtsbijstandverzekeraar stelt u de tegenpartij aansprakelijk. Laat het schadebedrag door een erkend autoschadeherstelbedrijf begroten. Afhankelijk van het schadebedrag zal de verzekeraar van de tegenpartij een expert de schade laten beoordelen. Als de tegenpartij schuld erkend en alle administratieve handelingen zijn verricht dan zal er uitbetaald worden.

Wat houdt het waarborgfonds precies in?

Het waarborgfonds keert geld uit aan gedupeerden die slachtoffer zijn geworden van een schade veroorzaakt door een onbekend gebleven motorvoertuig. Er dient altijd aangifte gedaan te worden bij de politie. Hierbij moet u twee getuigen hebben die het voorval gezien hebben of die kunnen bevestigen dat u de auto onbeschadigd op die plek heeft geplaatst. U kunt altijd contact opnemen met het waarborgfonds op het volgende adres:
Waarborgfonds Motorverkeer
Postbus 3003
2280 MG Rijswijk

Wat is Uitdeuken Zonder Spuiten?

U heeft deukjes zonder lakschade opgelopen van portieren, winkelwagentjes of zelfs van hagelschade. Dan maken wij gebruik van deze techniek van speciale gereedschappen in combinatie met licht. Op deze unieke manier worden er deukjes zonder lakbeschadiging tot tien centimeter uitgehaald zonder ook maar een deel te spuiten.

Wat betekent het begrip Totall Loss precies?

Dit begrip heeft 2 betekenissen. Een auto kan technisch of economisch totall loss zijn.

Technisch totall loss
De auto is hierbij zo zwaar beschadigd geraakt dat verantwoordt herstel niet meer haalbaar en/of mogelijk is.

Economisch totall loss
De auto is wel degelijk goed te herstellen maar de kosten voor de reparatie hiervan zijn hoger dan de dagwaarde van de auto.

Waar dient een Akte van Cessie voor?

Door het ondertekenen van onze Akte van Cessie geeft u opdracht om het schadebedrag rechtstreeks aan ons over te maken zodat u er geen omkijken meer naar heeft.

Moet ik een rechtsbijstandverzekering nemen?

Als u uw auto WA of WA-extra heeft verzekerd is het zeker aan te raden dat u er een rechtsbijstandverzekering bijneemt. Als u deze heeft en er ontstaat schade aan uw auto waar een tegenpartij bij betrokken is dan schakelt deze rechtsbijstandverzekering zo snel mogelijk een expert in en voorkomt dit een lange wachttermijn.

Autoschade Cees Sikkema B.V

Stevinstraat 15
1704 RN Heerhugowaard
tel: 072 5712413
mobiel: 06 54207304
KVK: 37095940
BTW: NL.8099.97.794.B01

info@autoschadesikkema.nl

Altijd vinden wat u zoekt

  • Centraal gelegen op het industrieterrein
  • Industrieterrein ‘De Zandhorst’ vlakbij de caravanboulevard

Klantvriendelijkheid

Autoschade Cees Sikkema staat bekend om zijn klantvriendelijkheid

  • Focwa 4 jaar garantie
  • Uitdeuken zonder spuiten – restyling
  • Uitdeuken zonder de-montage – miracle system
  • Een vakkundig en veilig herstel van uw auto zonder waardeverlies
  • Overname van de fabrieks/merkgarantie
  • 24- uurs service
  • Gratis leenauto/bestelbus van recent bouwjaar. OOK IN HET WEEKEND. Bij onrijdbare schades zorgen wij dat de leenauto bij u thuis wordt afgeleverd.

Heeft u schade?

Laat uw nummer achter, dan bellen we!